Blog Siteleri Günümüzde Neden Önemli?

Blog siteleri, geçmişte çok popüler olan ve zaman içinde Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarının öne çıkmasıyla düşüşe geçen internet forumlarının yerine yavaş yavaş geçmeye başlamıştı.

Zaman içinde birçok blog açıldı ve kapandı. İnsanlar giderek forumlardan blogların yorum kısımlarına kaydı ve internette güncel bilgiyi forumların neredeyse tamamen copy / paste yığını olan bilgi çöplüğü yerine bloglarda aramaya başladı.

Wordpress gibi muhteşem diyebileceğimiz bir blog yazılımı da bu yaygınlaşmaya yardımcı oldu. Aslında Drupal ve Joomla gibi blog yazılımları da vardı -ve hala var- ama hiçbiri Wordpress'in yaygınlığına erişemedi.

Wordpress'in bu yaygınlığa ulaşmasındaki en büyük etken, kullanım kolaylığı ve kod yapısı nedeniyle eklenti (plug-in) hazırlanmasına olanak sağlayan yapısı idi. Wordpress'e eklenti hazırlamak giderek bir sektör haline geldi ve Themeforest ile CodeCanyon gibi sitelerde, milyonlarca dolar hacmi olan bir iş alanı açıldı.

Bu yazımızda, genel olarak blog siteleri hakkında yazacaktım ama nedense Wordpress tanıtımı gibi oldu, kusuruma bakmayın. Blog siteleri, bugün artık büyük gazetelerin haber sitelerinin bile altyapısı haline geldi. Video blogging ile, Youtube'un bir kısmı video bloglama sitesi haline dönüştü ve insanlar gündelik deneyimlerini yazdığı kadar görüntüleyerek paylaşır hale geldi.

Kısaca, blog siteleri günümüzde internetin geleceğini belirleyecek en önemli araçlardan biri haline geldi. Bugün, sadece belirli konulara hitap eden niche blog siteleri olduğu kadar, her konudan bahseden genel blog siteleri de mevcut.

Sadece belirli bir konu üzerinde uzmanlaşmış blog siteleri, size sadece o konu hakkında belirli zamanlarda haber ve bilgiler paylaşır ve siz de o konu hakkında öğrenebileceğiniz çoğu şeyi o blog üzerinden öğrenme şansına erişebilirsiniz.

Genel blog siteleri ise kimi zaman çok geniş kapsamlıdır ve niche bloglara göre çok daha fazla içeriğe sahiptirler. Örneğin kıl testere ile ahşap işçiliği üzerine bir blogun 40 - 50 içeriği bulunurken, bir genel blog sitesinin yüzlerce içeriği olabilir, çünkü otomotivden çevre kirliliğine, eğitimden sağlığa çok geniş bir yelpazede yazılar vardır.

Genel blog sitesi konseptine uygun bir site arıyorsanız, size dipsizkuyu.net adresini önerebilirim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tanıtım Yazıları ve Bloglar